Quantcast

Zázraky psů - doku série na Viasat Nature

| redakce | tisk

Žádný jiný suchozemský savec není tak rozmanitý jako pes. Je těžké například uvěřit, že německá doga a čivava patří ke stejnému druhu. V seriálu Zázraky psů budeme psy v celé jejich kráse a okázalosti oslavovat, ale zároveň si budeme klást také otázky.

Vývoj psů je pravděpodobně největším úspěchem v živočišné říši - starověký dravec se totiž proměnil v domácího mazlíčka.

Pojďte společně s námi na Viasat Nature zmapovat pozoruhodnou cestu psa domácího od jeho jediného společného předka až po stovky dosud známých plemen. Zjistíte totiž také, že odraz naší vlastní lidské historie je ukrytý v jeho DNA.

Zázraky psů - doku série na Viasat Nature
▲ Zázraky psů - doku série na Viasat Nature

Moderátoři Kate Humblová a Steve Leonard společně s předními odborníky podrobí široké spektrum psů různým testům, aby tak zjistili, proč je v psí říši taková rozmanitost. Zároveň ale také uvidíte historičku Ruth Goodmanovou, která vám převypráví mimořádné příběhy některých světově nejznámějších plemen.

Odhalte překvapivý původ toho, jak pudl přišel ke svému slavnému účesu, zjistěte, co dělá chrty nejrychlejšími psy na planetě a prozkoumejte, jak se široká škála psích plemen liší svými smysly a schopnostmi. Blokuje krátký nos čich? Znamenají volně visící uši tlumený sluch? A jaký vliv má tvar lebky na periferní vidění?

Zjistěte vše, co jste kdy chtěli vědět o psech a ještě mnohem víc. Dokumentární seriál Zázraky psů vždy v neděli v 19:10 hodin od 4. do 18.1.2015.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články