Quantcast

Londýnský super tunel - doku seriál na Viasat Explore

| redakce | tisk

Prokopávají se pod rouškou noci, kdy doslova pod nosy jedenácti milionů lidí pašují zeminu. Taková je realita největšího strojírenského projektu v Evropě v jednom z evropských nejrušnějších měst.

Tento třídílný seriál sleduje inženýry a stavební dělníky, kteří budují novou železnici vedoucí napříč Londýnem za téměř 15 bilionů liber. Nahlédněte do zákulisí projektu, který navždy změní hlavní město Velké Británie.

Londýnský super tunel - doku seriál na Viasat Explore
▲ Londýnský super tunel - doku seriál na Viasat Explore


Výzvy, kterým čelí tým o deseti tisících lidech, jsou obrovské - od prokopání čtyřiceti dvou kilometrů tunelů, až po stavbu deseti nových stanic - to vše při zachování normálního chodu Londýna. Firma, budující novou železnici s názvem Crossrail, povolila producentům seriálu exkluzivní přístup k tunelářům a inženýrům, aby tak mohli výstavbu nové železnice detailně sledovat. Zachytili vzestupy a pády projektu, včetně klíčových milníků, jakými bylo například konečné proražení tunelů.

Výstavbu této železnice lze přirovnat k otevřené operaci srdce, kdy je pacient plně při vědomí! Ale stojí to za to. Crossrail bude totiž napojena na londýnské metro, čímž zkrátí cestu z Heathrow - nejrušnějšího letiště v Evropě - přímo do centra města, West Endu, jen na 28 minut. Odhaduje se, že by za rok měla přepravit 200 milionů cestujících a propojit klíčové londýnské oblasti z hlediska zaměstnanosti, volnočasových aktivit a businessu.

Třídílný doku seriál Londýnský super tunel vždy v úterý od 13. do 27. ledna 2015 ve 20:10 hodin na Viasat Explore.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články