Quantcast

Ruská platforma NTV Plus zvýší ceny

| redakce | tiskobrázek k článku: Ruská platforma NTV Plus zvýší ceny

Ruská satelitní pay-tv platforma NTV Plus oznámila nové ceny balíčků, které vstoupí v platnost 1.2.2015. Bohužel, není to dobrá zpráva pro abonenty - ceny se zvýší. Základní balíček Lajt Zapad bude místo 29 rublů stát 59 rublů měsíčně (zdražení z 11,20 na 22,80 Kč). Ceny v dolarech zůstanou prakticky beze změn.

Zvýšení ceny se dotkne také placených balíčků. Tarif VIP-Kino podraží o 50 rublů, SuperSport o 100 rublů, balíček Poznavatelnyj o 50 rublů, Detskij o 30 rublů, Razvlekatelnyj o 20 rublů, Muzykalnyj o 20 rublů a Nočnoj o 30 rublů měsíčně.

Mírný nárůst ceny se týká také fanoušků zahraničních fotbalových lig. Opeerátor zavedl dodatečný tarif Futbol Zapad za 299 rublů měsíčně (cca 117 Kč). Balíček obsahuje právě všechny fotbalové kanály. Samozřejmě za předpokladu, že klient nemá zájem o jiné sportovní přenosy věnované například basketbalu či tenisu.

Celkové náklady pro sledování všech balíčků, s výjimkou stanic rodiny Viasat, Amedia Premium a Egoist bude činit 899 rublů měsíčně (cca 350,- Kč). To je o 200 rublů více než doposud.

Zajímavé je, že operátor NTV Plus nezvýší ceny pro abonenty na východě Ruska. Důvodem může být silný konkurent v tomto regionu (Telekarta) a distribuce programů přes ruský satelit, u kterého se ceny za pronájem kapacity z důvodu propadu kursu rublu nezměnily.

Informace o změně v tarifové politice NTV Plus přichází krátce po oznámení konkurenční platformy Trikolor TV, která ruší původní balíčky a zavádí jediný balík stanic s názvem Edinyj. Ten bude poskytovat za 1200 rublů ročně (cca 468 Kč).

Konkurenční operátor Orion Express neohlásit změnu cen a je celkem pravděpodobně, že tak brzy učiní.

zdroj: satkurier.pl, obob.tv





Reklama




Vybrané články