Quantcast

Alibaba vyřadila 5000 položek na základě požadavku Irdeta

| redakce | tisk

Irdeto oznámilo o svém nejnovějším antipirátském úspěchu, který dosáhl po dohodě s Alibaba Group, jedním z největších světových firem e-commerce. Z internetových stránek alibaba.com bylo vyřazeno více než 5 tisíc položek nabízející pirátská zařízení od 71 producentů a dodavatelů.

Nárůst počtu nelegálních zařízení produkovaných a distribuovaných v Číně přimělo k celkovému nárůstu pirátství, uvedlo Irdeto. Alibaba Group v boji proti této činnosti v Číně a po celém světě spolupracuje s Irdetem od roku 2013. Obě firmy podepsaly memorandum o porozumění.

Pirátské přístroje umožňují nelegální příjem obsahu prostřednictvím internetových serverů, které se nacházejí v jurisdikcích, kde je obtížné vymáhání práv duševního vlastnictví. Proto řeší problém u zdroje, který se skládá z blokování dodávek těchto zařízení.

V rámci memoranda o porozumění Irdeto provedlo analýzu položek na webu alibaba.com, kde byly nabízeny a prodávány pirátská zařízení a požádala alibaba.com o odstranění těchto příspěvků. Alibaba.com hraje klíčovou roli v této akci namířené proti pirátství. Odstranila 5389 položek od 71 výrobců a dodavatelů.

zdroj: satkurier.pl, Irdeto





Reklama




Vybrané články