Quantcast

ČT zaujala v Cannes Dvořákem, kriminálkami i večerníčky

| redakce | tisk

Česká televize veze divákům z mezinárodního filmového a televizního veletrh MIPTV v Cannes pokračování úspěšných seriálů Panství Downton a Most, pro diváky ČT art pak kultovní seriál Mad Men. Do Polska naopak posílá krimi seriály a filmy, skandinávským dětem příběhy Jak to chodí u hrochů a těm chorvatským večerníčky Václava Chaloupka, Vydrýska, Tuláčka i cyklus Méďové.

S mimořádnou pozorností zahraničních distributorů a vysílatelů se letos setkal televizní film Americké dopisy ze života skladatele Antonína Dvořáka či lifestylový pořad Herbář. Z dětské animované tvorby zaujali Bob a Bobek nově převedení do HD a také připravované pokračování 3D večerníčku Nejmenší slon na světě,“ komentuje ředitel obchodu České televize Hynek Chudárek. A potvrzuje i trvající poptávku po pohádkách a rodinných filmech či sílící zájem o detektivní a kriminální seriály. „Nejvíce nakupovaly naši tvorbu polské televize. K tamním divákům putují Cirkus Bukowsky, Případy 1. oddělení, detektivní Clona i seriál Sanitka. A také filmy. Od těch klasických, jako jsou Pelíšky či Pupendo, až třeba po nové válečné drama Colette.“

Rusko, Polsko, Mexiko i televize jihovýchodní Asie zaujal dokumentární seriál Národní klenoty o dvanácti českých divech světa, památkách zařazených na seznam světového dědictví UNESCO. Pozornost amerických televizí mají zase dokumenty Les ballets Bubeníček či Věra 68, německé distributory zaujal historický triptych Jan Hus.

ČT zaujala v Cannes Dvořákem, kriminálkami i večerníčky
▲ ČT zaujala v Cannes Dvořákem, kriminálkami i večerníčky

Pokračování Panství Downton i kriminálky Most již na podzim

Česká televize jednala v Cannes o nákupu pořadů pro všechny své programy. Dvě desetidílná pokračování oblíbených titulů Panství Downton a Most zhlédnou diváci již na podzim, pro Art jsme na příští rok koupili třeba kultovní seriál Mad Men,“ avizuje ředitel programu Milan Fridrich.

Pro nejmenší diváky zakoupila Česká televize novou sérii populárního seriálu Máša a medvěd i příběhy Rudi a Trudi, pro ty větší třeba třetí, šestadvacetidílnou řadu, H2O: Stačí přidat vodu. Dokumentární oblast bude zastoupena originálním cyklem Továrny dneška či sérií Velkolepé stavby třetí říše. Diváci budou také společně s hlavním představitelem detektiva Poirota a synem Agathy Christie procházet pietně dochované prostředí spisovatelčina domu, její zápisky a vzpomínky na práci na příbězích slavného detektiva.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články