Quantcast

Kódovací systém PowerVu prolomen

| redakce | tisk

Systém podmíněného přístupu PowerVu byl dlouhodobě považovaný za velmi dobře zabezpečený systém před možností neautorizovaného příjmu. Nyní jsou na internetu soubory, které umožňují ilegálně přijímat některé programy v tomto systému.

V závěru roku 2014 se na internetu objevil dokument, který popisuje útoky na systém PowerVu, vyvinutý začátkem 90. let minulého století americkou společností Scientific Atlanta (součást Cisco). Systém většinou nepoužívá klasické dekódovací karty a autorizace dekodéru jsou uložené v přijímači.

PowerVu je nyní prolomen na DVB PC kartách i linuxových přijímačích.

PowerVu se využívá zejména pro distribuci programu do kabelových a satelitních sítí. Jde tak o tzv. distribuční kvalitu šířenou ze satelitu. Využívá jej například HBO Europe pro distribuci některých programů, zejména pro maďarský trh, Discovery ale také atraktivní platforma AFRTS pro americké ozbrojené síly na satelitu Eutelsat 9A (9°E).

Předhled vysílatelů, kteří v Evropě využívají systém PowerVu v Ku pásmu:

- 57°E: BW TV - kanál pro německé ozbrojené síly
- 16°E: SNAIsat - přenosy koňských dostihů pro sázkové kanceláře
- 13°E: BW TV - kanál pro německé ozbrojené síly
- 9°E: paket AFRTS pro americké ozbrojené síly, distribuční trasa E! HD, platforma DVB-IP BCC TV
- 4,8°E: paket stanic Discovery pro kabelové operátory, paket Arqiva (Universal, Diva, Cartoon Network/TCM, True Movies), paket SiS (pro sázkové kanceláře)
- 1°W: paket stanic Discovery
- 4°W: paket HBO
- 15°W: kanál The Fight Network
- 22°W: CNN Newsource
- 30°W: XTVL, EFE TV, EFE

Tato zpráva má pouze informační charakter. Neslouží jako návod pro pirátský příjem digitální satelitní televize a ani jej nepodporuje. Pro příjem placené televize si obstarejte řádné předplatné pay-tv, která je v dané zemi dostupná.





Reklama




Vybrané články