Quantcast

Pátek pro volné vysílání Deluxe Music HD

| redakce | tisk

Německá hudební televize Deluxe Music je v HD rozlišení dostupná bez jakékoliv dekódovací karty a předplatného. Provozovatel této stanice pravidelně opakuje svoji ochutnávku pro diváky, kteří nejsou klienty placených služeb.

Deluxe Music HD je proto (zatím?) pravidelně dostupný pro všechny každý pátek ve vysokém rozlišení (HDTV) a to nekódovaně ( FTA). Je to dobrá příležitost pro diváky se seznámit s technickou kvalitou HD distribuce.

Kanál Deluxe Music vysílá trvale volně a to pouze v klasickém SD rozlišení. HD verze je obvykle zakódována systémy Nagra MA (tzv. Nagravision), Videoguard, Irdeto a Viaccess Orca pro potřeby operátorů platforem HD+, Sky Deutschland a HD Austria.

Pátek pro volné vysílání Deluxe Music HD
▲ Pátek pro volné vysílání Deluxe Music HD

Hudební Deluxe Music vysílá v rozlišení 1280x1080 se zvukem v kvalitě 384 kbit/s ve formátu Dolby Digital (AC3).

technické parametry - Deluxe Music HD:

• Astra (19,2°E), freq. 10,803 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK

technické parametry - Deluxe Music v SD rozlišení:

Astra 1KR (19,2°E), freq. 12,148 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

Připomeňme, že program Deluxe Music HD byl v minulosti několik měsíců dostupný abonentům platformy Skylink jako náhrada za původní stanici Deluxe Louge, která na satelitu Astra 3B skončila. Později byla z nabídky operátora vyřazena i Deluxe Music HD a dnes jedinou možností příjmu HD verze programu jsou německé a rakouské DTH platformy.





Reklama




Vybrané články