Quantcast

Mistři záchranáři 2 na Viasat Explore

| redakce | tisk

Po úspěšné první sérii je tu i druhá - Viasat Explore uvádí příběhy mužů a žen, kteří nasazují své životy při odstraňování následků katastrof. Mistři záchranáři jsou odvážní lidé, často jen s okrajovým zájmem médií odstraňující následky přírodních i lidmi zaviněných neštěstí.

Veřejnosti jsou takřka neviditelní, protože se pohybují tam, kam se mnoho smrtelníků neodváží. Štáb společnosti Millstream Films se za nimi ale opakovaně vydal a natočil již druhou sérii dokumentárních snímků, které na české scéně uvede již od konce února kanál Viasat Explore.

Mistři záchranáři 2 opět sledují osudy pracovníků malých i velkých záchranářských společností, kteří vyzvedávají (nejen) lodě z hlubin moří a oceánů. Společně se štábem dokumentaristů se diváci dostanou k vyzdvihování francouzské lodi ze 17. století z Mexického zálivu, odtažení dopravního plavidla Norman Atlantic po katastrofě u albánských břehů. Asi nejkurióznější akcí zdokumentovanou ve druhé řadě seriálu je záchrana vesmírného modulu Evropské vesmírné agentury IXV, kterou realizovala společnost bratrů Neriových z italského Livorna. Dozvíte se však také něco o nebezpečí vraků číhajících na proplouvající lodě jen několik metrů pod hladinou, jež musejí být nutně odstraněny, aby neohrožovaly námořní dopravu, nebo o negativních vlivech špatného počasí a byrokracie na délku doby odstraňování katastrof.

Mistři záchranáři 2 na Viasat Explore
▲ Mistři záchranáři 2 na Viasat Explore

V jednotlivých epizodách seriálu uvidíte:
• Vyzvedávání starobylé francouzské lodi La Belle ze dna u břehů Texasu, kam se dostala v průběhu neúspěšné expedice francouzského objevitele Roberta de la Salle v roce 1685.

• Odstraňování potopeného nákladního plavidla Fortuna S z blízkosti rumunských břehů, kde v říjnu roku 2014 po chybě kormidelníka narazilo do zdi kanálu Sulmina. Ten pak po dva měsíce blokovalo kvůli počasí i byrokratickým průtahům.

• Záchranu kosmického modulu IXV Evropské vesmírné agentury z Tichého oceánu s využitím tažné lodi Nos Aries italské společnosti Fratelli Neri. Ta byla vyrobena na zákazku v Číně právě pro tento projekt.

• Důsledky tragického požáru trajektu na lince z řeckého Patrasu do italského Bari u albánských hranic, při němž zahynulo 11 lidí a dalších 18 jich je stále nezvěstných. Italský vlečný člun Marietta Baretta dotáhl ještě doutnající vrak do přístavu v Brindisi.

Seriál Mistři záchranáři 2 přináší divákům unikátní pohled do každodenního života členů záchranných týmů, kteří riskují při odstraňování důsledků námořních neštěstí. Nalaďte si je společně s námi už poslední únorový den na kanálu Viasat Explore. Premiéra na Viasat Explore vždy v pondělí, poprvé 29.2.2016 v 15:20 hodin.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články