Quantcast

TeRus ukončí vysílání na satelitu ABS 2 k 1.4.2016

| redakce | tisk

Satelitní platforma TeRus ukončí k 1.4.2016 svoji činnost. Důvodem zastavení provozu platformy je vypršení smlouvy na satelitní kapacitu na družici ABS 2 (75°E). Projekt TeRus je provozován lucemburskou společností Continental Multimedia S.A s technickou podporou ruského telekomunikačního operátora GeoTelecommunications.

Generální ředitel GeoTelecommunications Anatolij Sosnovskij potvrdil, že k pozastavení vysílání platformy na satelitu ABS 2 dojde k 1.4.2016. Společnost nyní hledá alternativní způsob distribuce programů - buď na jiném satelitu nebo formou IP distribuce.

DTH platforma TeRus je určena rusky mluvícímu publiku v jihovýchodní Evropě, Asii, na Středním východě a v severní Africe. Testovací vysílání TeRus bylo spuštěno 1.8.2015. Na podzim bylo vysílání zakódováno systémem Irdeto. V nabídce TeRus je 24 různých programů, včetně 3 stanic ve vysokém rozlišení (HDTV).

Platforma TeRus je po technické stránce šířena na transpondéru číslo 32 v Ku pásmu na satelitu ABS 2 (75°E) ve svazku MENA (Střední východ + severní Afrika).

zdroj: cableman.ru





Reklama




Vybrané články