Quantcast

Skylink: Prima ZOOM HD a změny pro diváky až zítra

| redakce | tisk

Operátor česko-slovenské satelitní platformy Skylink dnes zapojil nové programové pozice řady placených programů v novějším formátu MPEG-4. Vedle nových pozic stanic se v multiplexu objevila i novinka - dlouho očekávaný kanál Prima ZOOM HD.

Novinka Prima ZOOM HD a nové frekvence některých programů jsou zatím dostupné jen pro interní účely testování. Tento režim bude probíhat po celý večer a tuto noc. Pokud testy proběhnou bez potíží, budou programy již během zítřka 18.5.2016 uvolněny pro DTH příjem a budou tedy dostupné i všem zákazníkům s aktivními balíčky.

Na nové frekvenci 11,934 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK na satelitu Astra 3B (23,5°E) se objevily stanice Viasat Explore/Spice, Viasat History, Viasat Nature, Filmbox, Prima Comedy Central, Prima LOVE, Prima ZOOM HD, Prima MAX HD.

Dokumentární kanál NGC (Nat Geo Channel) se vysílá na nové frekvenci 12,109 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK ve formátu MPEG-2/SD kvůli kabelovým operátorům.

Novou frekvenci má také Šlágr TV. Program se nově vysílá na kmit. 11,836 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK a je stále ve starém formátu MPEG-2/SD a dostupný pro koncový příjem (vysílání je FTA).

Připomeňme, že brzký start CS Film/CS Mini a Horor Film na nové frekvenci je důležitý pro zákazníky, kteří sledují tyto stanice. Paralelní vysílání bude probíhat jen týden - do 24.5.2016. Kapacita pak bude uvolněna pro jiný program.

Ostatní programy budou souběžně šířeny na nových a starých parametrech do koncem měsíce, přičemž Prima ZOOM HD je nový kanál a tedy bez souběhu. Nahrazuje dosavadní SD verzi.





Reklama




Vybrané články