Quantcast

Discovery posiluje vedení sportovního vysílání ve střední Evropě, včetně Česka

| redakce | tisk

Společnost Discovery Networks Central & Eastern Europe, Middle East and Africa (CEEMEA), divize společnosti Discovery Communications, která je předním světovým poskytovatelem zábavy, oznámila, že do nově vytvořené pozice ředitele sportovního vysílání ve střední a východní Evropě byl jmenován Mircea Medaru.

Medaru bude vykonávat svoji funkci z Bukurešti a bude podřízeným Victorie Davies, viceprezidentky a regionální ředitelky pro střední a východní Evropu. Bude úzce spolupracovat s vedením stanice Eurosport a stanic Discovery Networks. Jeho jmenování je důkazem vytrvalé snahy kanálu Eurosport vycházet vstříc místním divákům. Medaru bude mít strategickou a provozní odpovědnost ve 13 zemích, mimo jiné v České republice, Rumunsku, Maďarsku, Bulharsku, Chorvatsku, Slovinsku a Srbsku. Jeho úkolem bude maximálně využít stávající příležitosti a hledat pro společnost Discovery, která vlastní sportovní kanál Eurosport, nové oblasti růstu ve světě sportu.

Před nástupem do vedení společnosti Discovery pracoval Mircea Medaru přes 15 let v oblasti obchodního poradenství a řízení televizního programu, výroby, prodeje a marketingu na národní a regionální úrovni v mediálních společnostech jako Prima TV/SBS Broadcasting, TV Sport/ Realitatea TV nebo Pro TV/Central European Media Enterprises (CME). Jako člen týmu CME byl Medaru odpovědný za obchodní rozvoj v zemích bývalé Jugoslávie, za nákup místních a mezinárodních vysílacích práv ke sportovním událostem pro Sport.ro a Pro TV a za proces rebrandingu stanic CME v Bulharsku.

Discovery posiluje vedení sportovního vysílání ve střední Evropě, včetně Česka
▲ Discovery posiluje vedení sportovního vysílání ve střední Evropě, včetně Česka

Od převzetí kanálu Eurosport společností Discovery se povaha naší obchodní činnosti mění a já věřím, že Mirceovy rozsáhlé zkušenosti z oblasti sportu budou neocenitelným přínosem při nastavování naší sportovní nabídky trhům střední a východní Evropy a pomohou nám rozvíjet naše sportovní produkty do budoucna. Naší prioritou je vybudovat a provozovat atraktivní místní sportovní byznys, který bude zvyšovat dlouhodobou hodnotu portfolia kanálů Eurosport pro diváky i obchodní partnery,“ uvedla Victoria Davies, viceprezidentka a regionální ředitelka pro střední a východní Evropu společnosti Discovery Networks CEE.

Jsem nesmírně rád, že mohu přivítat Mirceu Medaru ve vedení sportovního sekce Discovery a těším se na naši spolupráci! Mircea je odborník s mnoha prokazatelnými úspěchy v řízení vysílání a jeho úloha bude mít zásadní význam při tvorbě a zavádění olympijské strategie společnosti Discovery i při dalším rozvoji kanálu Eurosport v našem regionu,“ řekl Sascha Kojic, viceprezident pro sport v regionu střední a východní Evropy, Blízkého východu a Afriky.

Bude mi ctí podílet se na vedení společnosti Discovery v oblasti sportu v této dynamické době. Jako člen jednoho z nejuznávanějších týmů sportovních odborníků v Evropě budu úzce spolupracovat s našimi místními týmy na rozvoji strategií a produktů, abychom dosáhli maximálního rozšíření a relevance kanálu Eurosport v regionu střední a východní Evropy,“ uvedl Mircea Medaru.

zdroj: Discovery





Reklama




Vybrané články