Quantcast

freeSAT zablokuje na Slovensku během LOH program ČT2

| redakce | tiskobrázek k článku: freeSAT zablokuje na Slovensku během LOH program ČT2

Olympijský program, který vedle ČT Sport bude nabízet i program ČT2, nebudou moci sledovat diváci freeSAT na Slovensku. Operátor platformy jim druhý program České televize (ČT) zablokuje. Důvodem jsou vysílací práva na LOH.

ČT drží vysílací práva na LOH z Rio de Janeiro jen pro území České republiky. Společnost UPC DTH, která platformu freeSAT provozuje, proto nemůže program ČT2 s olympijským vysíláním poskytovat.

"Protože ČT 2 nemá práva na vysílání Olympijských her mimo Českou republiku, musíme tento program dočasně zablokovat i pro slovenské karty," uvedlo na dotaz webu parabola.cz tiskové oddělení lucemburského operátora UPC DTH.

Program ČT2 bude ze slovenské nabídky freeSATu vyřazen jen dočasně. Po skončení LOH bude vysílání ČT2 opět dostupné i pro diváky na Slovensku. "K obnovení služeb dojde 22. srpna," dodalo tiskové oddělení.

Práva na letní olympijské hry 2016 na Slovensku drží veřejnoprávní vysílatel RTVS (Rozhlas a televize Slovenska), který bude přímé přenosy a záznamy vysílat na svých televizních okruzích Jednotka a Dvojka.





Reklama




Vybrané články