Quantcast

Russkij extrim UHD jako ochutnávka u MTS

| redakce | tisk

Operátor ruské satelitní pay-tv platformy MTS přichystal pro své abonenty netradiční ochutnávku. Všichni klienti si nyní mohou vychutnat vysílání programu Russkij extrim v Ultra HD rozlišení bez dodatečných poplatků.

MTS poslala svým abonentům zprávu přes systém Irdeto o aktuální probíhajícím zkušebním vysílání Russkij extrim UHD (Russian Extreme UHD). Zajímavostí je, že operátor zatím nenabízí žádný zákaznický set top box pro UHD/HEVC. Navíc se program vysílá v rámci DVB-S multiplexu. Běžně se UHD programy vysílají v DVB-S2 nebo DVB-S2X.

Russkij extrim UHD odstartoval v minulém týdnu. Stanice vysílá extrémní sporty - mj. snowboarding, potápění a další. Stanice vysílá také filmy a dokumenty, zpravodajské příspěvky a show vlastní tvorby. V současné době programovou knihovnu tvoří zhruba 100 hodin pořadů vlastní produkce a 30 hodin akvizičních titulů. Provozovatel postupně obohacuje knihovnu o další pořady.

Russkij extrim UHD vysílá stejný obsah jako v HD rozlišení. Liší se technickou kvalitou přenosu.

Program Russkij extrim UHD se v minulém týdnu objevil na kapacitě konkurenční platformy Trikolor TV na družici Express AMI1 (36°E). Nicméně signál není určen pro DTH. Pro koncové diváky je tato stanice nyní poskytována jen z platformy MTS.

technické parametry - Russkij extrim UHD (platforma MTS):

ABS 2 (75°E), freq. 11,733 GHz, pol. V, SR 43200, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, CA Irdeto/Verimatrix





Reklama




Vybrané články