Quantcast

JOJ požaduje na Slovensku vypnutí kanálů ČT, Primy a část archívu

| redakce | tisk

Slovenská televizní skupina JOJ rozeslala televizním operátorům na Slovensku dopis ve kterém požaduje vypnutí dalších stanic. Tentokrát JOJ chce, aby operátoři vyřadili i programy České televize a menší programy české komerční televize Prima. A to není vše.

Podle televize JOJ by se na Slovensku neměly šířit ani programy ČT1, ČT2, ČT:D / ČT art, na kterých se vysílají zahraniční filmy a seriály,které kupuje jen pro české území. Operátoři by tento obsah měli blokovat. Ve skutečnosti k tomu nedochází. Píše o tom web Živé.sk.

Programy ČT by podle požadavků JOJ měly skončit u všech slovenských operátorů - tedy v v pozemní síti, u kabelových operátorů i v satelitních platformách.

"Stejně jako ostatní operátoři i my máme s ČT řádnou smlouvu a za slovenské zákazníky ČT řádně platíme," vysvětluje webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která provozuje česko-slovenskou platformu Skylink. "Myslím si, že JOJ s tímto požadavkem těžko uspěje," odhaduje Jaromír Glisník.

JOJ požaduje i vypnutí stanic skupiny Prima. Hlavní kanál TV Prima skončil se vstupem mezinárodního programu Prima PLUS na slovenský trh. Ostatní stanice Primy se zatím u našich východních sousedů stále vysílají.

Od března se na Slovensku již nesmí poskytovat všechny stanice české skupiny Nova. Operátoři na Slovensku museli k 1.3.2017 vyřadit z nabídky programy TV Nova, Nova Cinema, Nova 2, Nova Action, Nova Gold. Místo nich nabízí provozovatel slovenským operátorům stanici Nova International, která je bez akvizičního obsahu. Dále se na Slovensku mohou stále poskytovat i sportovní stanice Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

Vedle vypnutí lineárních stanic ČT a Primy od operátorů slovenská komerční televize požaduje i zablokování akvizičních pořadů stanic JOJ, JOJ PLUS a WAU u zpětného shlédnutí. V televizním archívu by tak prakticky měly zůstat jen pořady vlastní tvorby televize JOJ.





Reklama




Vybrané články