Quantcast

Euronews French volně na 19,2E

| redakce | tisk

Dne 10. května 2017 se na jednom z transpondérů společnosti Globecast na satelitu Astra 1L (19,2°E) na původním místě panevropské verze zpravodajského a informačního kanálu Euronews objevila francouzská mutace - Euronews French.

Francouzská verze má v porovnání s jinými verzemi, které jsou šířeny na satelitním systému Eutelsat Hot Bird, lehce modifikovaný obsah a informace na obrazovce jsou ve francouzštině. Zbývající verze Euronews zatím šíří mezinárodní obsah.

Nahrazení mezinárodní verze Euronews francouzskou mutací je součástí strategického projektu Euronews Next, který počítá se vznikem 12 samostatných verzí televize Euronews. Některé z nich se již vysílají na pozici 13°E, nově francouzská verze je na 19,2°E. Euronews HD vysílá v mezinárodní anglické verzi. Ta je dostupná FTA na 13°E.

Spuštěním Euronews French přišli diváci evropského satelitního systému Astra na pozici 19,2°E o možnost příjmu televize Euronews v mnoha jazycích. Tato stanice není na 19,2°E dostupná ani v klíčových jazycích jako je angličtina, němčina či španělština.

technické parametry:

• Astra 1L (19,2°E), freq. 12,226 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články