Quantcast

Bulharský satelit na cílové pozici 1,9E. V provozu od srpna

| redakce | tisk

První bulharský telekomunikační satelit BulgariaSat 1 dosáhl v pondělí 3.7.2017 v 9:30 hodin své plánované pozice 1,9°E na geostacionární orbitální dráze. Tým techniků satelitního operátora Bulgariasat se zúčastnil všech nezbytných kroků k dosažení satelitu na uvedené pozici.

Nyní operátor provádí technické testy, které jsou nezbytné před uvedením družice do komerčního provozu. "Pokud vše půjde podle plánu, začne Bulhariasat-1 s vysíláním začátkem srpna," uvedl generální ředitel Bulgaria Sat a Bulsatcom Maxim Zayakov.

Družice BulgariaSat-1 byla vynesena společností SpaceX do supersynchronní přenosové orbitální dráhy, což si vyžádalo méně paliva na dosažení své pozice. Tým techniků BulgariaSat nyní potvrdil, že díky tomu se prodlouží životnost satelitu na více než 20 let.

Bulgariasat-1 vynesla firma SpaceX dne 23.6.2017 ve 22:10 hodin z odpalovací rampy LC-39A v Kennedyho vesmírném centru NASA na Floridě. Satelit bude poskytovat komunikační služby přímo do domácností na Balkáně a v dalších evropských zemích.

Satelit je vhodný pro poskytovány 4G LTE sítí v pásmu 1800 MHz. Vedle toho umožní šíření televizních a komunikačních služeb.





Reklama




Vybrané články