Quantcast

RIO Media mění majitele

| redakce | tiskobrázek k článku: RIO Media mění majitele

Třetí největší poskytovatel rychlého internetu a digitální televize v České republice, RIO Media a. s. mění majitele. Společnost KAPRAIN Industrial Holding, která patří do investiční skupiny KAPRAIN, podepsala dohodu o koupi 100% podílu v této společnosti od fondu ARGUS Capital.

KAPRAIN tím navázal na loňskou akvizici společnosti Nej.cz a více než zdvojnásobil počet svých zákazníků. Jeho služby bude nyní využívat více než 200 tisíc domácností.

Daniel Zach, zástupce ARGUS Capital, k prodeji uvedl: „RIO Media jsme založili v roce 2008 s cílem postupně konsolidovat fragmentovaný trh poskytovatelů internetových služeb v České republice a vytvořit tak pro jejího dalšího majitele ideální platformu pro vstup na tento rostoucí trh. S pomocí našich partnerů a manažerského týmu se nám podařilo vybudovat vedoucí společnost na trhu vysokorychlostního internetu a digitální televize a nabídnout našim zákazníkům nejlepší možné služby s využitím naší rozsáhlé optické sítě, pokrývající více než 30 měst. Jsme rádi, že jsme byli součástí této úspěšné investice a že se novým vlastníkem společnosti stane skupina, která na tomto trhu již působí a hodlá společnost dále rozvíjet.“

Investicí do akvizice RIO Media potvrzujeme náš zájem o růst na telekomunikačním trhu. Budoucím spojením Nej.cz a RIO Media vznikne na trhu druhý největší poskytovatel služeb kabelové televize a jeden z nejvýznamnějších poskytovatelů služeb přístupu k internetu. Obsloužíme více než 200 tisíc domácností,“ uvedl k obchodu majitel skupiny KAPRAIN Karel Pražák. „Díky rostoucímu počtu uzavřených transakcí se KAPRAIN stává významným hráčem na tomto trhu, což nám přináší další příležitosti, které seriózně zvažujeme,“ dodává.

Dokončení transakce oceňuje i generální ředitel Nej.cz Jaroslav Hanyk: „Nej.cz vítá zájem a další investici do telekomunikačního sektoru mateřské skupiny KAPRAIN. Předpokládáme úzkou spolupráci obou firem. Zákazníci by měli postupně dostat mix toho nejlepšího z nabídky firem RIO Media a Nej.cz, a to jak ve službách kabelové televize, tak poskytování internetu.“

Vzhledem k velikosti podílu na trhu společností RIO Media a Nej.cz podléhá transakce schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Finanční poradenství kupujícímu poskytla společnost Ernst & Young a právním poradcem byla společnost BBH.

Finančním poradcem prodávajícího byla společnost CORPIN spolu se svým partnerem Rothschild & Co., právním poradcem byla společnost Dentons.





Reklama




Vybrané články