Quantcast

Polsat kupuje kanály Eska TV

| redakce | tiskobrázek k článku: Polsat kupuje kanály Eska TV

Grupa Polsat, pokračuje v posilování na televizním trhu. Na základě uzavřené dohody se společností ZPR Group Media získala 100 procentní podíl ve společnosti, která provozuje známé hudební kanály Eska TV, Eska TV Extra, Eska Rock TV, Polo TV a Vox Music TV a 34 procentní podíl ve společnosti provozující stanice Fokus TV a Nowa TV.

Zároveň společnosti uzavřely smlouvu o prodeji dalších 15% podílu v této společnosti v budoucnu.

Celková hodnota transakce je přibližně 103 milionů zlotých a bude financována z vlastních zdrojů Grupy Polsat. Díky transakci skupina Polsat posílí své postavení v konkurenci mezinárodních a domácích programů na mediálním trhu.

Televizní stanice Eska TV, Eska TV Extra, Eska Rock TV, Polo TV a Vox Music TV výrazně posílí hudební nabídku Televize Polsat a spolupráce s programy Nowa TV a Fokus TV budou atraktivním doplňkem komplexní nabídky programů. Všechny stanice mají svoji pozici na trhu a stabilní výsledky sledovanosti - celkem kolem 3% v komerční skupině v prvních devíti měsících letošního roku.

Televize Polsat po dohodě se společností Grupą ZPR Media získala:
100% akcií společnosti Eska TV S.A. (provozovatel programů Eska TV, Eska TV Extra, Eska Rock TV),
100% podíl ve společnosti Lemon Records Sp. z o.o. (provozovatel Polo TV a Vox Music TV),
menšinový 34% podíl v TV Spektrum Sp. z o.o. (provozovatel Fokus TV a Nowa TV).

Eska TV je hudebně-zábavní kanál, lídr na televizním trhu mezi tématickými kanály pro mladé diváky ve věku od 15 do 34 let. Stanice vznikla ve spolupráci s Rádiem Eska, největší lokální rozhlasovou stanicí v Polsku s formátem CHR (Contemporary Hit Radio). Eska TV vysílá nejnovější klipy umělců z vysílání Rádia Eska a také exkluzivní rozhovory, pořady o hvězdách show-byznysu, informace o hudebních akcích doma i ve světě. Stanice je dostupná v pozemní síti MUX1 a také u operátorů placené satelitní a kabelové televize. Dále je program dostupný přes mobilní aplikaci, platformy eskaGo.pl a ze stránek www.eska.tv.

16. června 2017 pod značkou Eska zahájil vysílání program Eska TV Extra, který vysílá největší hity z posledních 20 let. Vysílání je určeno pro diváky ve věku od 15 do 49 let.

Od 1. září 2017 vysílá také Eska Rock TV, nabízející mainstreamový pop rock, classic rock a alternativu. Vysílání Eska Rock TV je určeno pro diváky 20+ let.

Polo TV je nejpopulárnější hudební televize v Polsku. Vysílá 24 hodiny největší hity disco polo a dance a nejnovější hudební produkci kultových polských hvězd. Dále stanice vysílá pořady o festivalech disco dance a nejnovější koncerty. Hudební nabídku doplňují hity euro disco, italo disco a dance hudba z 80. a 90. let. Vysílání je šířeno v rámci DVB-T v MUX1, na satelitních a kabelových platformách.

Vox Music TV je hudebně-zábavní kanál, který přináší disco hity z 80. a 90. let minulého století a také italo disco, euro dance a disco polo. V programu stanice jsou i pořady věnované interpretům, hitparádám, tématickým blokům a také informace z oblasti zábavy a masové kultury. Stanice cílí na diváky ve věku od 25 do 45 let.

Fokus TV je bezplatný televizní kanál se zaměřením na vzdělávání a poznávání. Vysílá pořady pro celou rodinu a zejména pořady o vědě a zábavě. Stanice je součástí polského pozemního multiplexu 1, dále je součástí většiny kabelových sítí a rovněž je stanice i na platformách Cyfrowy Polsat, nc+ a Orange TV Polska.

Nowa TV je bezplatná televizní stanice pro celou rodinu. Vysílá zábavné pořady, informace, seriály i filmy a také atraktivní pořady pro děti. Stanice je šířena v novém celoplošném pozemním multiplexu 8.

Aktuálně se v portfoliu televize Polsat nacházejí programy:
Polsat HD, Polsat 2 HD, Polsat 1, Super Polsat HD, Polsat Sport HD, Polsat Sport Extra HD, Polsat Sport Fight HD, Polsat Sport News HD, Polsat News HD, Polsat News 2, Polsat Play HD, Polsat Cafe HD, Polsat Film HD, Polsat Doku HD, Polsat Music HD, Disco Polo Music, Polsat Romans, TV6 HD a TV4 HD.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články