Quantcast

Paket AFN překlopen do DVB-S2

| redakce | tisk

Na satelitu Eutelsat 9B (9°E) došlo ke změněě v distribuci programů AGN. Vysílatel amerických programů AFN, které jsou určeny pro ozbrojené síly v Evropě, provedl v noci z 11. na 12. prosince 2017 změnu v distribuci programů.

Vysílací platforma AFN byla překlopena z DVB-S do DVB-S2 a FEC se změnil ze 3/4 na 2/3. Všechny programy v tomto multiplexu přešly do vysokého rozlišení (HDTV).

Paket AFN překlopen do DVB-S2
▲ Paket AFN překlopen do DVB-S2

Vysílání těchto stanic je obvykle kódováno systémem PowerVu. Po překlopení muxu do DVB-S2 bylo vysílání dočasně šířeno FTA. Po mnoha hodinách FTA vysílání došlo k zakódování do PowerVu a Verimatrix.

AFN je atraktivní balík programů, v rámci kterého je možné sledovat přímé přenosy - a to jak zpravodajské příspěvky z USA, tak i sportovní přenosy. Dále stanice vysílají nejnovější late night show a novou produkci, která se v USA vysílá mnohem dříve než v Evropě.

Paket AFN překlopen do DVB-S2
▲ Paket AFN překlopen do DVB-S2

Od 12.12.2017 je celý paket AFN vysílán v HD rozlišení - 720p. Provozovatel platformy se nedávno dohodl na využívání kryptovacího systému Verimatrix. Stávající systém PowerVu, který umožňuje neautorizovaný příjem programů, bude vypnut. Zatím ale není známý konkrétní termín.

Evropký paket AFn se skládá z osmi HD programů - AFN prime Atlantic, AFN prime Pacific, AFN spectrum, AFN family / AFN pulse, AFN movie, AFN news a dva sportovní programy AFN sports a AFN sport 2.

Paket AFN překlopen do DVB-S2
▲ Paket AFN překlopen do DVB-S2

Všechny programy AFN jsou v HD v rozlišení 720p ale typickou americkou obnovovací frekvencí 60 Hz, místo evropských 50 Hz. To může způsobit problémy s plynulostí obrazu. Uživatelům pomůže změně nastavení satelitního přijímače z původních 50 Hz na hodnotu "Auto".

technické parametry - AFN:

• Eutelsat 9B (9°E), freq. 11,804 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články