Quantcast

Majitel Skylinku čistí TP 11,914 GHz a přesouvá programy

| redakce | tisk

Diváky některých satelitních DTH platforem lucemburské společnosti M7 Group zřejmě čeká přeladění některých stanic. Firma začala některé programy a služby přesouvat z frekvence 11,914 GHz na družici Astra 3B na jiné transpondéry.

Nizozemské rozhlasové stanice byly zapojeny na kmitočtu 12,188 GHz, Cartoon Network Benelux a LIMBURG TV na 11,739 GHz a Fox Sports 2 a Eurosport 2 Belgie na frekvenci 11856 GHz. Program Outdoor Channel, který je poskytován i na českém a slovenském trhu, by se měl objevit na freq. 11,739 GHz. Jaké změny chystá M7 Group?

"Až budou jakékoli změny aktuální, budeme o nich informovat," uvedl na přímý dotaz webu Parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu Skylink provozuje. "Opravdu ještě přesně nevíme, který program se kde objeví," dodal.

Transpondér s frekvencí 11,914 GHz se z velké části uvolnil po ukončení distribuce programů Fine Living HD, Food Network HD a Travel Channel HD. První dvě vyjmenované stanice byly na stejné frekvenci šířeny i v SD. Všech 5 kanálů sloužilo pro DTH platformy M7 Group a rovněž i pro potřeby kabelových a satelitních operátorů.





Reklama




Vybrané články