Quantcast

Cine Series skončila na 13E

| redakce | tisk

Nový seriálový kanál Cine Series opustil evropský satelitní systém Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E. Vysílání Cine Series je možné sledovat i nadále ale z jiného satelitu na jiné pozici.

Cine Series následuje sesterský filmový kanál Cine Film a opouští pozici 13°E, která je populární nejenom v Evropě ale i na Střední východu a v severní Africe. Programy Cine Series i Cine Film mohou diváci ve střední Evropě přijímat ze satelitu Eutelsat 7B na pozici 7°E. Vysílání je šířeno ve svazku Evropa B, což znamená, že pokrytí je nasměrované na oblast kolem Středozemního moře. Směrem do střední Evropy signál postupně klesá. Příjem je možný s parabolami od průměru cca 120 cm v závislosti na lokalitě příjmu.

Cine Series skončila na 13E
▲ Cine Series skončila na 13E

Cine Film spolu s Cine Series jsou atraktivní filmové a seriálové kanály určené pro persky hovořící publikum. Nicméně tyto bezplatné stanice vysílají atraktivní obsah - novější filmy a seriály - a proto jsou stanice zajímavé i pro ostatní diváky a to díky FTA vysílání a šíření stanic v HD rozlišení.

Distribuce obou programů na pozici 13°E sloužila zřejmě jako ochutnávka - zájemci o tyto programy nyní musí pro příjem něco udělat - rozšířit přijímací zařízení o příjem programů z pozice 7°E.

technické parametry - Cine Film HD, Cine Series HD:

• Eutelsat 7B (7°E), freq. 11,304 GHz, pol. H, SR 29700, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA

technické parametry - Cine Film, Cine Series:

• Eutelsat 7B (7°E), freq. 11,387 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

původní technické parametry - Cine Film, Cine Series (vysílání bylo ukončeno!):

• Eutelsat Hot Bird (13°E), freq. 12,149 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články