Quantcast

Sky Italia a Perform s právy na fotbalovou Serii A

| redakce | tisk

Provozovatelé Sky Italia a Perform získaly televizní práva na italské území pro nejvyšší italskou fotbalovou soutěž Serie A pro sezóny 2018 až 2021. Za práva každý rok zaplatí 973 milionů eur.

Satelitní platforma získala dva balíčky za 780 milionů eur, zatímco internetová platforma za třetí balíček ligových zápasů zaplatí 193,3 milionů eur.

Celková finální částka je mírně nižší než cíl (1,05 mld eur) ale vyšší než pro předchozí tři fotbalové sezóny (943 miliony eur). Pokud se zohlední zahraniční televizní práva na Serii A, získá italská fotbalová liga zhruba 1,5 miliardy eur.

Sky Italia a Perform by mohly později uzavřít dohodu o výměně televizních práv a umožnit svým abonentům sledovat všechny zápasy s jedním dekodérem nebo aplikací.

Operátor platformy Mediaset Premium se rozhodl tendru neúčastnit.

Sky Italia získala exkluzivní práva na vysílání 266 přímých přenosů za sezónu, což znamená, že Sky Sports v Itálii bude vysílat 7 zápasů z deseti z každého hracího dne - více než 2x tolik proti současnému stavu. V každé sezóně přinese 16 z 20 největších zápasů. Podle podmínek nové dohody bude Sky Italia platit třetinu za každý exkluzivní zápas v porovnání se současnou dohodou.

zdroj: Advanced television, Sky Italia





Reklama




Vybrané články