Quantcast

Eutelsat 7C a Eutelsat 5 West B poletí později

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat zveřejnil nový harmonogram startů svých satelitů. V porovnání s předchozím plánem vyplývá, že družice Eutelsat 7C a Eutelsat 5 West B budou místo v prvním kvartálu 2019 vyneseny až ve druhém.

Eutelsat 7C je naplánován na pozici 7°E. Bude poskytovat kapacitu pro přenos televizního vysílání. Družice bude pokrývat Turecko, Evropu, Střední východ a Afriku. Na pozici 7°E nahradí dosavadní družici Eutelsat 7A.

Satelit Eutelsat 5 West B je určen k poskytování DTH služeb a distribuci video obsahu na pozemní vysílače ve Francii a Itálii se specifickým pokrytím. Družice bude mít také další svazky, které pokryjí Evropu a Střední východ. Na pozici5°W nahradí dosavadní družici Eutelsat 5 West A, která je již na konci své očekávané životnosti.

Další satelity pro distribuci televizních programů chystá Eutelsat na rok 2021, kdy mají být vyneseny družice Eutelsat Hot Bird 13F a Eutelsat Hot Bird 13G, které na pozici 13°E nahradí dosavadní družice Eutelsat Hot Bird 13B, Eutelsat Hot Bird 13C a Eutelsat Hot Bird 13E.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články