Quantcast

Vodafone zahájil integraci aktivit české UPC

| redakce | tiskobrázek k článku: Vodafone zahájil integraci aktivit české UPC

Telekomunikační operátor Vodafone zahájil dnes 1. srpna 2019 integraci aktivit společnosti UPC Česká republika. Stalo se tak po nedávném souhlasu regulačních úřadů EU.

Spojením UPC s dosahem do více než 1,5 milionu domácností a 3,9 milionu zákazníků Vodafonu vznikne největší poskytovatel připojení k sítím nové generace a služeb placené kabelové televize v České republice.

Spojením dvou silných hráčů UPC a Vodafone přinese zákazníkům to nejlepší z mobilních a pevného připojení a televize. UPC poskytuje vysokorychlostní pevné připojení k internetu pro více než půl milionu zákazníků, 539 tisícím zákazníků využívá kabelovou televizi a 200 tisíc uživatelů má pevnou telefonní linku.

UPC se mění na Vodafone (foto: Vodafone)
▲ UPC se mění na Vodafone (foto: Vodafone)

Jsem přesvědčený, že spojení Vodafonu a UPC představuje velký krok směrem ke gigabitové společnosti, budou z něj profitovat zákazníci napříč Českou republikou,“ uvádí Martin Miller, odcházející generální ředitel společnosti UPC Česká republika. A dodává: „Do nové společnosti přinášíme množství inovací a přístup k optickým sítím. Zároveň novou sloučenou společnost obohatíme o stovky zkušených odborníků, čímž přispějeme k tomu, aby se stala špičkou na trhu. Spojení dvou silných hráčů je začátkem nového společného příběhu.“

Vodafone bude také dále rozšiřovat kvalitní optickou síť, nezbytnou pro mobilní sítě 5G, jejichž spuštění se plánuje už v roce 2020. Síť 5G v reálném provozu už spustil koncem června v části Karlových Varů. Na základě memoranda s městem Karlovy Vary tato technologie ve městě zůstává i po skončení Mezinárodního filmového festivalu k využití pro partnery, kteří v síti mohou vyvíjet nové aplikace a digitální řešení.

Akvizice UPC přinese i sjednocení značek pod společný název Vodafone. K tomu bude docházet postupně. Spojení operátorů ještě neznamená přímé změny pro zákazníky. Brzy však Vodafone nabídne konvergované balíčky kombinující mobilní služby, pevný internet a kabelovou televizi a zákazníci UPC budou moci využívat také prodejny Vodafonu.

Nové vedení Vodafone (foto: Vodafone)
▲ Nové vedení Vodafone (foto: Vodafone)

Firemní klienti, kteří jsou zákazníky jak u UPC, tak Vodafonu, budou zpočátku řešit své služby od Vodafonu prostřednictvím obchodního zástupce Vodafonu a otázky týkající se služeb UPC u svých obchodníků UPC. Tento postup se brzy zjednoduší a Vodafone bude nabízet společné řešení pod jednou smlouvou a jedním obchodním zástupcem. Vodafone bude zákazníky o těchto změnách s předstihem informovat.

Procesem integrace obou firem je pověřeno nové vedení. Zatímco generálním ředitelem zůstává Petr Dvořák, na úrovni viceprezidentů se objevilo nové jméno. Nově zřízenou pozici viceprezidenta pro strategii a integraci bude od 1. srpna 2019 zastávat Petr Procházka, který působil více než deset let na pozici finančního ředitele ve společnosti UPC Česká republika. Petr měl v UPC na starosti nejprve jen Českou republiku a následně od roku 2016 byl rovněž zodpovědný za finanční řízení a strategii slovenské pobočky UPC. V rámci této pozice se významně podílel na integraci české a slovenské pobočky UPC do jedné provozní jednotky.





Reklama




Vybrané články