Quantcast

Vodafone může převzít UPC

| redakce | tiskobrázek k článku: Vodafone může převzít UPC

Telekomunikační operátor Vodafone může převzít aktivity společnosti Liberty Global v České republice, Německu, Maďarsku a Rumunsku. Schválení akvizice bylo podmíněno dodržením všech závazků, které nabídla společnost Vodafone. Rozhodla o tom ve čtvrtek Evropská komise (EK).

"V naší moderní společnosti je přístup k cenově dostupným a kvalitním širokopásmovým a televizním službám téměř stejný, jako je tomu u tekoucí vody. Dnes jsme schválili společnosti Vodafone akvizici aktivit Liberty Global v Česku, Německu, Maďarsku a Rumunsku s výhradou opravných prostředků, které zajistí, že zákazníci budou i nadále využívat férové ceny, vysoce kvalitní služby a inovativní produkty," uvedla komisařka Margrethe Vestager.

Liberty Global v České republice vlastní největšího operátora kabelové televize a poskytovatele internetového připojení UPC Česká republika. Díky této akvizici společnost Vodafone rozšíří dostupnost kabelové televize a internetového připojení a stane se jedním z největších hráčů na domácím trhu.





Reklama




Vybrané články