Quantcast

1HD Music television volně na 19,2E

| redakce | tisk

Vůbec poprvé v Evropě je možné přijímat ze satelitu vysílání ruské videoklipové televize 1HD Music television. Stanice se objevila na kapacitě chystané pay-tv platformy Kartina Satellite na družici Astra na pozici 19,2°E.

Program 1HD Music television je součástí balíčků některých placených platforem v Rusku. V rámci volného propagačního vysílání byla stanice opakovaně šířena krátkodobě FTA ze satelitu ABS 2A (74,7°E), který je možné zachytit i u nás s parabolami větších rozměrů.

1HD Music television - záběr z příjmu stanice
▲ 1HD Music television - záběr z příjmu stanice

Nyní bude stanice dostupná s parabolou o malých rozměrech v celé Evropě a to díky nové platformě Kartina Satellite, jež testuje na zmíněné pozici 19,2°E. Většina programů této platformy se vysílá v kodeku HEVC/H.265 (vyjma programu Dozdj) a pro příjem je proto nutný přijímač, který tento kodek podporuje. Všechny stanice se momentálně vysílají v SD a jsou FTA. Po oficiálním startu platformy bude vysílání zakódováno a dostupné jen abonentům.

Kanál 1HD Music television přináší aktuální videoklipy do více než 30 milionů domácností v Ruské federaci. Stanice vysílá 24 hodiny denně 7 dní v týdnu nejnovější hity, hitparády, klipy internetů z celého světě a pořady vlastní produkce.

technické parametry - 1HD Music television (Kartina Satellite):

Astra 1N (19,2°E), freq. 11,568 GHz, pol. V, SR 23000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články