Quantcast

Trojka uvede kultovní seriál Nemocnice na kraji města

| redakce | tisk

Na slovenské televizní obrazovky se po letech vrací kultovní seriál Nemocnice na kraji města. Do vysílání jej chystá slovenský veřejnoprávní vysílatel RTVS na svůj třetí program Trojka.

Po archivní slovenské tvorbě se mohou diváci Trojky těšit i na českou produkci. RTVS začne kultovním seriálem Nemocnice na kraji města, která se stala legendární nejenom díky výborným hercům, ale i díky nezapomenutelným hláškám a hudbě. Příběh primáře Sovy a jeho kolegů bude RTVS vysílat dvakrát týdně, každé pondělí a čtvrtek na Trojce. První část odvysílá již v pondělí 27. ledna 2020 ve 20:00 hodin.

Nemocnice na kraji města (foto: ČST/RTVS)
▲ Nemocnice na kraji města (foto: ČST/RTVS)

Sme radi, že prvým českým titulom na Trojke je jeden z divácky najúspešnejších seriálov - Nemocnica na okraji mesta. Seriál vznikal od roku 1977 a aj po vyše 40 rokoch je vo veľa veciach nadčasový. Rieši medziľudské vzťahy na pracovisku, v rodine, témy, ktoré sú stále aktuálne,“ uvedla Judita Gembická, intendantka Trojky.

Hvězdou československého seriálu byl Ladislav Chudík, které diváci poznají jako primáře Sovu. Tato role byla původně určená pro jiného herce, dokonce i natáčení začalo s Karlem Högrem v hlavní roli. Ten po zahájení natáčení zemře a narychlo byl vybraný Ladislav Chudík. V legendárním seriálu se představilo i množství kvalitních herců a hereček jako například Josef Abrhám, Miloš Kopecký či Eliška Balzerová.

Nemocnice na kraji města se těšila úspěchu v zahraničí. Diváky v Německu seriál z nemocničního prostředí natolik zaujal, že producenti z Hamburku iniciovali natočení dalších částí. V roce 1981 tak vzniklo v koprodukci s Německo dalších 7 dílů.





Reklama




Vybrané články