Quantcast

Finále hokejové Ligy mistrů z Hradce Králové na Sport1

| redakce | tisk

Hokejová sezóna je v plném proudu a drtivá většina elitních soutěží již vstoupila do klíčové fáze před playoff. Díky exkluzivním přenosům na stanicích Sport1 a Sport2 se mohou sportovní fanoušci v Česku a na Slovensku téměř každý den vrhnout do víru dobrodružství Kontinentální hokejové ligy, tradiční švédské nejvyšší soutěže či slovenské Tipsport ligy.

Začátek února se ovšem ponese ve znamení výkladní skříně reprezentace české klubové scény v úchvatné konfrontaci s Evropou. Hradecký Mountfield HK si senzačně vybojoval účast ve finále Ligy mistrů a a 4.2. se tak mohou diváci Sport1 těšit na nevšední zážitek.

Hokejová CHL se díky své vysoké kvalitě a výkonnostní úrovni již naplno vklínila do povědomí hokejových fanoušků nejen u nás, ale v celé Evropě a české úspěchy jsou rok od roku znatelnější. Pomyslnou třešničkou na dortu je právě probíhající sezóna 2019/2020, ve ketré se hokejový tým z Hradce Králové dokázal probít nástrahami soutěže až do samotného finále, kde 4. února vyzve trojnásobného vítěze CHL, Frölundu Göteborg.

Finále hokejové Ligy mistrů z Hradce Králové na Sport1
▲ Finále hokejové Ligy mistrů z Hradce Králové na Sport1

Český hokej prokazuje nadstandartní výkonnost v evropské konkurenci dlouhodobě. Za poslední tři roky se nestalo, abychom neměli českého účastníka alespoň v semifinále Ligy mistrů. Mezi čtyři nejlepší týmy Evropy se během posledních sezon dokázaly dostat Plzeň, Třinec, Liberec a Sparta, která si v roce 2017 zahrála dokonce samotné finále, shodou okolností rovněž s Frölundou, kdy na severu Evropy sahali pražané po obrovském úspěchu, ale v utkání padli po prodloužení. Letos nese českou vlajku hrdě vztyčenou hradecký Mountfield.

Již od startu sezóny ve velmi těžké základní skupině prokazoval nadstandardní výkonnost a již ve druhém utkání naplno bodoval. Paradoxem zůstává, že již ve skupině se Mountfield potkal s Frölundou a dokázal ji venku porazit. Díky skvělým výkonům a dostatečnému bodovému zisku Mountfield poprvé v klubové historii postoupil do playoff, kde zvládl vyřadit tři elitní evropské celky. V prvním kole to byl houževnatý Mannheim, ve druhém švýcarský Zug i s jedním z nejlepších českých útočníků současnosti Janem Kovářem a následně v semifinále i historicky nejúspěšnější tým švédské ligy, Djurgĺrden Stockholm.

Finále bude pro svěřence Vladimíra Růžičky překážkou nejtěžší. Frölunda je momentálně považována za suverénně nejlepší evropský tým mimo KHL a důkazem je fakt, že do finále Ligy mistrů postoupila již popáté. Z předchozích čtyř účastí získala tři trofeje a je zároveň úřadujícím mistrem Švédska. Tým vedený ikonickým kapitánem Joelem Lundqvistem udělá pro úspěch všechno,“ říká šéfkomentátor Sport1 a Sport2 Ondřej Voršilka.

Výhodou Mountfieldu je ale především fakt, že finálový zápas se poprvé v historii uskuteční v České republice, v jejich domácí ČPP Aréně v Hradci Králové. Český tým se tak může opřít o pdoporu svých věrných fanoušků ve vlastní vyprodané hale a nebude muset cestovat. Stanice Sport1 chystá pro své diváky přímý přenos finálového utkání s bohatým doprovodným programem i předzápasovým studiem. Start přímého přenosu je naplánován na úterý 4.2. 2020 od 18:15 na stanici Sport1.

Kromě bohatého hokejového menu v podobě slovenské Tipsport ligy, KHL, SHL a CHL televizní program stanic Sport1 a Sport2 nabízí také přenosy z dalších atraktivních sportovních událostí a vrcholných soutěží jako jsou Formule1, portugalská nejvyšší fotbalová soutěž Liga NOS, turecká Süper Lig, NFL, tenisové turnaje okruhu ATP250, házenkářská Liga mistrů či vybrané elitní boxerské galavečery.

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články