Quantcast

Rai 8K začne vysílat koncem května. Fotbal bude na Rai 4K

| redakce | tisk

Testy v další generaci obrazového formátu chystá italský veřejnoprávní vysílatel Rai. Na přelomu května a června 2020 hodlá spustit technické testy vysílání v Ultra HD rozlišení ve formátu 8K, tj. rozlišení 7680x4320 pixelů.

Kanál Rai 8K bude oficiálně spuštěn 24.7.2020 se zahájením Letních olympijských her v Tokiu.

Vysílatel zatím nerozhodl, zda bude kanál příležitostný, jako dříve Rai 4K, nebo zda zůstane v provozu stále. Pravděpodobnější je ale první varianta, neboť obsahu v 8K je naprosté minimum.

Stanici Rai 8K naladí jen zákazníci bezplatné satelitní služby TivúSat. Do pozemního vysílání v DVB-T2 se s programem nepočítá.

Rai svým koncesionářům zprostředkuje všech 51 zápasů z fotbalového šampionátu Euro 2020, včetně zahajovacího zápasu z Říma a samozřejmě finále. Ale jen 27 utkání se bude vysílat živě na Rai 1 nebo Rai 2. Zbývajících 24 zápasů odvysílá Rai Sport ze záznamu.

Rai se o vysílací práva na fotbalové Euro bude dělit s operátorem pay-tv služby Sky Italia, který bude vysílat živě všech 51 zápasů na programech Sky Sport.

Fotbalové Euro 2020 bude na Rai i ve 4K ale zatím není jasné, zda půjde o všech 27 zápasů nebo jen utkání s italskými týmy, včetně zahajovacího zápasu a finále.

zdroj: Rai, franck





Reklama




Vybrané články