Quantcast

RTL s právy na Evropskou ligu a novou ligu ECL

| redakce | tisk

Německá privátní televize RTL pomalu ale systematicky začíná získávat více televizních práv na fotbalové přenosy. Tato komerční televize si zajistila od roku 2021 všechna televizní práva pro Evropskou ligu UEFA a novou ligu Europa Conference League (ECL) od roku 2021.

Nová liga ECL byla dříve označována na Evropská liga 2.

Smlouva skupiny RTL s UEFA zahrnuje jak vysílací práva na bezplatné vysílání, tak i placenou televizi na období tří let.

Fotbal (foto: TVNOW / Ralf Jürgens)
▲ Fotbal (foto: TVNOW / Ralf Jürgens)

Zápasy z obou lig UEFA se v sezóně 2021/22 objeví na menším tématickém programu RTL Nitro a rovněž na video portálu TV Now. Celkem je naplánováno 282 zápasů v sezóně. Žádné informace o transakci nebyly zveřejněny.

Novinkou v sezóně 2021/2022 je to, že Evropská liga UEFA bude mít jen 32 týmů (doposud 48). V nové lize ECL bude rovněž 32 týmů ve skupinové fázi. Zápasy budou začínat v 18:45 a 21:00 hodin.

Od roku 2018 skupina RTL vysílala na programech Nitro nebo RTL přenosy zápasy z Evropské ligy UEFA a to každý čtvrtek, kdy se hrála Evropská liga. V současné době vysílá v Německu všechny zápasy z EL streamingová placená služba DAZN.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články