Quantcast

Zásah proti ilegálním IPTV distributorům v Bulharsku

| redakce | tisk

Europol, organizace Evropské unie pro prosazování práva, podpořil zásah proti nelegálním distributorům IPTV služeb v Bulharsku. Jedná se o třetí úspěšnou operaci v Bulharsku podporovanou Europolem proti nelegálním distributorům IPTV v loňském roce.

Šetření se zaměřilo na šest společností, které působí v bulharských městech Sofie a Varna a v regionu Burgas. Celkem bylo provedeno 17 domovních prohlídek a zajištěno velké množství dokumentů a digitálních informací. Z důkazních materiálů je patrné, že služby využívalo nejméně 30 tisíc lidí. Jedné ze šesti společností byla uložena pokuta ve výši 650 tisíc eur (tj. cca 16,25 milionu korun). Po této akci bylo zahájeno šest přípravných řízení.

Koalice pro koordinaci kriminality duševního vlastnictví Europolu (IPC3) podpořila vyšetřování na místě vysláním dvou odborníků do Bulharska. Důstojníci Europolu si vyměňovali informace v operačních údajích shromážděných v databázích Europolu v reálném čase. Provozní nasazení, které zajišťuje IPC3 Europolu, bylo částečně financováno Úřadem Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO).

zdroj: satkurier.pl + europol





Reklama




Vybrané články