Quantcast

Některé ukrajinské TV by se mohly vrátit k FTA vysílání

| redakce | tisk

Na satelitu by se mohly opět vysílat nekódovaně ( FTA) některé ukrajinské privátní kanály. Společnost Inter Media Group, jedna z předních ukrajinských společností, se vyslovila k ukončení kódování satelitního signálu svých programů.

S informací přišel TV Post. Holding Inter Media Group je provozovatelem komerčních stanic Inter, NTN, K1, K2, Mega, Pixel, Zoom a Enter film.

Důvodem k možnému ukončení kódování satelitního signálu programů výše uvedeného provozovatele je skutečnost, že příjmy z distribučních poplatků nesplnily očekávání vysílatele. Navíc se očekává kolaps reklamního trhu "Aliance" na konci tohoto trhu.

Privátní kanály jsou závislé na sledovanosti programů. Pro provozovatele je také klíčová dostupnost signálu pro televizní diváky.

Z technického pohledu není nic složitého ukončit kódování programů. Společnost Inter Media Group v takovém případě se vrátí z MPEG-4 zpět na MPEG-2, aby byly programy dostupné i na starších přijímačích. Pokud se k tomuto kroku rozhodne, čeká skupinu "studená válka" s konkurenčními provozovateli 1+1 a Media Group Ukraine, se kterými se tehdy dohodla na zakódování programů na satelitu.

Zástupci společnosti SES v uzavřené skupině Telekom-Kružok na sociální síti Facebook uvedli, že provozovatel nejednal se společností Inter Media Group. Ta v komentáři pro Detector Media popřela informace o záměru ukončit kódování svých programů na satelitu.

Programy předních ukrajinských vysílacích skupin jsou od začátku tohoto roku zakódovány a dostupné jen divákům s příslušným přijímacím zařízením - přes operátory placených služeb.

zdroj: mediasat.info





Reklama




Vybrané články