Quantcast

Závody WTCR živě: Sport1 přináší akční podívanou

| redakce | tisk

Světový šampionát FIA WTCR našel nový domov. Díky dohodě mezi promotérem WTCR Eurosport Events a sportovním kanálem Sport1 zakotví po minimálně další dva roky v Maďarsku.

Sport1 poskytne WTCR obrovskou fanouškovskou základnu a příležitost pro široký mediální zásah. Tento sportovní televizní kanál je se svým sestrským kanálem Sport2 dostupný i v Česku a na Slovensku.

Maďarsko a Slovensko budou v roce 2020 hostit závody WTCR. Zde se zvýšený zájem fanoušků očekává také proto, že z těchto zemí pocházejí vítězové závodu WTCR. Konkrétně jsou to Slovák Mato Homola a jeden z nejznámějších sportovců v Maďarsku Norbert Michelisz, který získal titul WTCR v roce 2019.

Závody WTCR (foto: AMC)
▲ Závody WTCR (foto: AMC)

Sport1 odvysílá všechny závody WTCR živě, zároveň poskytne také pravidelný přehled nejdůležitějších událostí šampionátu. Partnerská dohoda mezi Sport1 a Eurosport Events platí pro sezónu 2020 a 2021 s možností prodloužení na navazující sezónu 2022. Podobná spolupráce by se měla uskutečnit i v rámci závodů elektrických vozů Pure ETCR.

Ředitel Eurosport Events a promotér WTCR François Ribeiro říká: “Jsou to skutečně skvělé zprávy pro WTCR a jeho fanoušky. Dosavadní spolupráce s MTVA byla skvělá a touto cestou bychom jim chtěli poděkovat,ale teď se těšíme na spolupráci se Sport1 a příležitost nabídnout jejich divákům akcí nabité závody. Ve WTCR je spousta maďarských talentů a zároveň s tím, že Maďarsko a Slovensko budou hostit závody se partnerství se Sport1 skvěle hodí.“

Jsme hrdí, že můžeme vysílat tento velkolepý seriál se závody konanými i v našem regionu (Slovensko, Maďarsko, Rakousko) za účasti místních závodníků. V posledních čtyřech letech nám závody Formule 1 potvrdily, jak důležité a oblíbené jsou motoristické sporty v Čechách a na Slovensku. Milovníci motosportů jistě ocení, že o víkendech najdou FIA WTCR a F1 na stejném kanálu,“ dodává Marcel Mareš, Country Manager AMC Networks.

V případě dosažení souladu s mimořádnými opatřeními vlád jednotlivých zemí se závody WTCR uskuteční dle následujícího plánu:
Závod WTCR Rakousko (Salzburgring 12. - 13. září)
Závod WTCR Německo (Nürburgring Nordschleife 24. - 26. září)
Závod WTCR Slovensko (Slovakia Ring 10. - 11. října)
Závod WTCR Maďarsko (Hungaroring 17. - 18. října)
Závod WTCR Španělsko (MotorLand Aragón 31. října - 1. listopadu)
Závod WTCR Itálie (Adria International Raceway 14. - 15. listopadu)

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články