Quantcast

Telekarta má přes 3 miliony abonentů

| redakce | tisk

Ruská satelitní platforma Telekarta měla na konci června 2020 přes 3 miliony abonentů. Vyplývá to z finančních výsledků operátora služby, skupiny Orion. Celková částka příjmů za prvních šest měsíců tohoto roku činila 1,581 miliard rublů, což je o 8% více, než za stejné období roku 2019.

Velmi dobré výkony podává u DTH služby.

Objem příjmů z DTH za první polovinu roku 2020 se ve srovnání se stejným obdobím roku 2019 zvýšil o 12 procent. Od ledna do června se také zvýšil počet nových zákazníků satelitní televize Telekarta o více než 50 tisíc.

Díky zavedení karanténních opatření začala letos letní chatová sezóna o měsíc dříve. Růst počtu nových klientů trval jen do dubna. Nejaktivnějšími regiony z pohledu nových zákazníků Telekarty bylo Krasnojarské území, Tatarstán, Primorské území, Khabarovský kraj, Sverdlovská oblast, Sacha, Čeljabinská oblast, Altajské území, Novosibirsk, Omsk, Uljanovsk, Samarské oblasti a Permském regionu. Růst počtu nových zákazníků ale neumožnil plně kompenzovat odliv klientů. Počet zákazníků Telekarty na konci druhého kvartálu činil 3.006.000, což je o 2,8 procenta méně než ve stejném období v loňském roce.

Ve struktuře produktového portfolia skupiny Orion se podíl B2B služeb s první polovinou loňského roku mírně snížil: DTH služby generují 70% příjmů, rozsah služeb pro televizní stanice: výroba televizních kanálů 24% a distribuce stanice 6%.

Během sledovaného období byly do balíčků satelitní televize Telekarta přidány dva nové televizní kanály. Celkový počet televizních stanic překročil hranici 250. Objem využívané satelitní kapacity zůstal na úrovni loňského roku - 275 MHz.

Telekarta se vysílá pro západní část Ruské federace ze satelitů Horizons 2 a Intelsat 15 na pozici 85°E. Vysílání je kryptováno systémy Irdeto a Conax.

zdroj: cableman.ru





Reklama




Vybrané články