Quantcast

Xtra TV vypnula některé stanice Discovery

| redakce | tisk

Od 1. ledna 2021 z důvodu vypršení smlouvy nejsou pro zákazníky ukrajinské satelitní platformy Xtra TV dostupné některé z tématických stanic americké společnosti Discovery.

Od ledna nemohou klienti Xtra TV sledovat programy Travel Channel, Food Network a Fine Living, které vlastní a provozuje Discovery. Kanál Fine Living k Novému roku byl uzavřen.

Provozovatel Xtra TV v současné době zvažuje zařadit do nabídky jiné stanice s podobným zaměřením.

Food Network a Travel Channel (foto: satkurier.pl)
▲ Food Network a Travel Channel (foto: satkurier.pl)

Kromě výše uvedené změny se změnily technické parametry kognitivních televizních stanic Terra, Nauka, Fauna a Trofej. Stanice se vysílají ze satelitu Astra 4A (4,8°E), na transpondéru 1+1 Media, na kmitočtu 11,766 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK. Distribuce na původní frekvenci 12,265 GHz byla ukončena. Vysílání stanic je kryptováno systémem Verimatrix.

Parametry programů se na Xtra TV Boxu zaktualizovaly automaticky, zatímco v případě CAM modulů je nutné provést nové vyhledávání.

Nabídka ukrajinské DTH služby Xtra TV se vysílá na satelitech Eutelsat 9B (9°E), Eutelsat Hot Bird (13°E) a částečně také na družicích Astra 4A (4,8°E) a Amos 7 4°W).

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články