Quantcast

Express 80 zahájil technické testy

| redakce | tisk

Ruský satelitní operátor RSCC (Russian Satellite Communications Company) zahájil technické testy na svém nové telekomunikační družici Express 80, která je zaparkována na své již cílové pozici 80°E.

Na satelitu Express 80 se objevily první testovací signály na frekvencích 11,606 GHz, pol. V, 11,672 GHz, pol. H a 11,672 GHz, pol. V. Kmitočty se během technického testování mohou měnit.

Zahájení komerčního provozu Express 80 se očekává na konci tohoto měsíce, případně začátkem února.

Operátor doposud nezveřejnil pokrytí nové družice. Není tedy jasné, zda bude signál některého ze svazků pokrývat území střední Evropy.

Připomeňme, že Express 80 spolu se satelitem Express 103 dopravila do vesmíru ruská nosná raketa Proton M dne 31. července 2020. Satelit na bázi platformy Express H1000 dodala ISS Reshetnev ve spolupráci s firmou Thales Alenia Space.

Express 80 je vybaven 18 transpondéry v C pásmu a 20 v Ka pásmu pokrývající ruská území a dále dva transpondéry v L pásmu s globálním pokrytím. Obě družice jsou určeny k poskytování fixní a mobilní komunikace, šíření digitálního televizního a rozhlasového vysílání, vysokorychlostního internetu a datovým službám na území Ruské federace.

zdroj: tele-satinfo.ru





Reklama




Vybrané články