Quantcast

RTVS Šport zatím neodstartuje, čeká na peníze

| redakce | tisk

Sportovní kanál slovenského veřejnoprávního vysílatele RTVS neodstartuje ani před olympiádou v Tokiu. Stanice stále nemá zabezpečené financování na provoz stanice. Nicméně technologicky a personálně je již RTVS připravena takový program provozovat.

"Športový televízny okruh spustíme, keď bude zabezpečené jeho financovanie. My sme si urobili úlohy na viacerých frontoch, sme pripravení programovo, štruktúrou, a to vysielacou aj organizačnou," uvedl v rozhovoru pro server Živé.sk šéf sportu RTVS Matej Hajko.

Šéf sportovní sekce tvrdí, že má dostatečné množství licencovaného obsahu na nejbližší dva roky a již nyní připravuje řadu vlastního autorského obsahu v podobě dokumentů a jiných formátů, čímž se chce na televizním trhu odlišovat.

Na slovenském trhu vzniká nejenom RTVS Šport ale také JOJ Šport. Zatímco druhý uvedený bude poskytován v rámci placených balíčků, nová programová služba RTVS Šport bude široce přístupná, stejně jako ostatní programy RTVS.

Původně měla stanice RTVS Šport odstartovat v loňském roce. Z důvodu pandemie a tedy i omezeného množství sportovního obsahu na trhu se RTVS rozhodla spuštění projektu odložit. Podle nedávných informací měla sportovní televize RTVS zahájit vysílání krátce před zahájením fotbalového šampionátu Euro 2020, 10. června 2021. Zahájení provozu bylo na poslední chvíli odloženo.





Reklama




Vybrané články