Quantcast

5W: Multiplex Rai v multistreamu s novými parametry

| redakce | tisk

Jeden z distribučních multiplexů Rai pro pozemní vysílače v režimu multistream, který je šířen přes telekomunikační družici Eutelsat 5 West B, změnil některé vysílací parametry. Navýšena byla symbolová rychlost (SR) a změnila se FEC.

Změny se týkají vysílání na kmitočtu 11,179 GHz s vertikální polarizací. Tento multiplex změnil symbol rate z původních 30000 ksymb/s na 35300 ksymb/s. Zároveň se změnila FEC ze 3/5 na 2/3.

Ostatní parametry zůstaly zachovány, včetně počtu streamů a šířených programů.

Příjem Rai 1 HD z režimu multistream
▲ Příjem Rai 1 HD z režimu multistream

Úprava parametrů satelitní distribuce je významná pro jednotlivé pozemní vysílače, které jsou napájeny signálem ze satelitu. S ohledem na skutečnost, že vysílání všech programů Rai je šířeno FTA, je změna důležitá i pro diváky, kteří sledují programy z této distribuční linky. Zejména s ohledem na skutečnost, že obsahuje všechny hlavní programy Rai, včetně Rai 1 HD, Rai 2 HD, Rai 3 HD a dalších programů.

Je třeba zdůraznit, že multiplex Rai pracuje v režimu multistream. Pro příjem je nutný set top box, který tento mód podporuje. Vysílání je šířeno v transalpském svazku. Příjem je možný i ve střední Evropě s parabolami od průměru cca 80 cm. Směrem na východ signál klesá a může být nutná parabola o větším rozměru.

nové technické parametry - Rai (multistream):

• Eutelsat 5 West B 5°W), freq. 11,179 GHz, pol. V, SR 35300, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, multistream

- stream 4:
Rai 1 HD, Rai 4, Rai Premium, Rai YoYo, Rai Gulp, Rai Movie

- stream 5:
Rai 2 HD, Rai 3 HD, Rai Sport+ HD

- stream 12:
Rai 3 TGR Sardegna, Rai Radio 1

- stream 13:
Rai 3 TGR Campania





Reklama




Vybrané články