Quantcast

Nejstarší dětský kanál na Ukrajině pozastavil své vysílání

| redakce | tisk

První ukrajinský satelitní kanál pro děti pozastavil vysílání. Diváci televize Malyatko již nemohou programy této stanice sledovat kvůli válce s Ruskem. Provozovatel programu se rozhodl, že veškeré náklady na telekomunikace budou převedeny na pomoc ukrajinské armádě.

V současné době lze obsah pro děti nalézt na kanálech Plus Plus, Piksel TV a NLO TV největších mediálních skupin v zemi.

Televizní kanál Malyatko je šířen volně ( FTA) ze satelitu Amos 7 4°W) v rámci bezplatného balíčku Ukrkosmos. Běžné vysílání bylo nahrazeno černou obrazovkou s textovou informací, že vysílání bylo pozastaveno.

Malyatko - textové oznámení místo programu
▲ Malyatko - textové oznámení místo programu

"Televizní kanál Maljatko je nucen přerušit vysílání kvůli válce Ruska proti Ukrajině, našemu národu, jeho kultuře a jazyku. Veškeré náklady telekomunikace budou přiděleny na pomoc ukrajinské armádě. Sláva Ukrajině!," stojí v oznámení na obrazovce stanice Malyatko.

Iniciátorem projektu pro mladší publikum na Ukrajině je Volodymyr Kmetyk, který se na konci července 2009 rozhodl inspirovat se úspěšnou arabskou dětskou stanicí SpaceToon z Dubaje spojující zábavu, vzdělávání a etické hodnoty. Malyatko TV přizpůsobila francouzské, španělské, belgické, japonské, italské, anglické, německé a čínské animované seriály potřebám ukrajinského publika.

technické parametry - Malyatko:

• Amos 7 (4°W), freq. 12,340 GHz, pol. H, SR 17900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články