Quantcast

Discovery: Všechny bezplatné programy v Itálii v HD

| redakce | tisk

Společnost Discovery Italia připravuje výrazné změny v distribuci svých programů na klasickou pozemní anténu (DTT). Od úterý 8. března 2022 budou všechny její programy šířeny ve vysokém rozlišení (HDTV) v 1080i v MPEG-4.

Jedná se o bezplatné kanály NOVE (pozice 9), Real Time (31), DMAX (52), Giallo (38), Motor Trend (59), HGTV (56), K2 (41), Frisbee (44) a Food Network (33). Diváci nemusí nic dělat, kanály automaticky nahradí SD verze.

Oznámení o změně v distribuci programů kanálů Discovery zaznělo v reklamním spotu.

Distribuční trasu DVB-T programů pro pozemní vysílače v Itálii zajišťuje satelit Eutelsat 9B (9°E) v režimu multistream. Většinu distribučních multiplexů s FTA vysíláním je možné přijímat v části České republiky a Slovenska s ohledem na modulaci (16APSK) a nepříznivé FEC (3/4) je nutná parabola o větším rozměru.

Připomeňme, že všechny výše vyjmenované programy Discovery Italia jsou součástí také bezplatné satelitní platformy TivúSat na pozici 13°E. Pro příjem všech stanic je nutná přístupová karta. Všechny stanice vyjma dětských (K2 a Frisbee) se již vysílají v HD. Není známo, zda i na satelitu budou tyto stanice dostupné v HD.

zdroj: dday.it + franck





Reklama




Vybrané články