Quantcast

V Polsku zakázány stanice Belarus 24 a Pervyj kanal

| redakce | tisk

V Polsku se rozšířil seznam o další televizní kanály, které se nesmí šířit. V pátek 4. března 2022 polský regulátor médií KRRiT (Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji) přinaja usnesení o vyřazení ruských a běloruských stanic.

Z Registru televizních programů byly vyškrtnuty stanice Belarus 24 (známý také jako TV Bialorus) a Pervyj kanal (známý také jako Channel 1 Russia, ORT 1).

Polský regulátor k vyřazení stanic z registru uvedl, že programy byly vymazány z evidence kvůli zveřejněnému obsahu ohrožující bezpečnost a obranu státu. Regulátor KRRiT již dříve zakázal šíření programů RT (Russia Today), RT Documentary, RTR Planeta, Sojuz a Rossija 24.

Mnohé ruské kanály, které jsou nyní v Polsku a EU zakázány, jsou dostupné na ruských satelitech. Jejich kvalita je špatná (SD) a pokrytí v Evropě také není kvalitní. Připomeňme, že Rusové již léta zaplavují evropské satelity svou propagandou, obvykle vysílají FTA. Dlouhá léta tomu nikdo nevěnoval pozornost, protože jediné, na čem záleželo, byly peníze.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články