Quantcast

Kanály Discovery a Eurosport přerušily v Rusku vysílání

| redakce | tisk

Televizní diváci v Ruské federaci nemohou od středy sledovat své oblíbené programy na stanicích americké společnosti Discovery. Z Ruska tak zmizely stanice jako Eurosport či Discovery

Společnost Discovery se rozhodla přerušit vysílání svých stanic na ruském trhu a následuje další zahraniční televizní společnosti, které tak učinily v minulých dnech v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu. Zpravodajské stanice jako CNN International, DW (Deutsche Welle) či BBC World News v Rusku skončily i z důvodu schválení nového zákona, který trestá za dezinformace a lži ohledně "speciální vojenské operace", jak prokremelská média pojmenovávají válku na Ukrajině, odnětím svobody až na 15 let.

Discovery přerušuje vysílání v Rusku (foto: FB/Discovery Russia)
▲ Discovery přerušuje vysílání v Rusku (foto: FB/Discovery Russia)

Discovery prostřednictvím společnosti Media Alliance provozovala na ruském trhu zhruba 15 kanálů. Z ruského trhu byly staženy mimo jiné stanice Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport 4K, Discovery Channel, Discovery Ultra HD, Discovery Science, Investigation Discovery, TLC, HGTV, DTX a Animal Planet.

Na sociálních sítích Discovery je jen strohá informace k přerušenému vysílání ve znění: "Upozornění: Televizní stanice Discovery přerušuje v Rusku vysílání".

zdroj: tele-satinfo.ru + vl.info





Reklama




Vybrané články