Quantcast

HBO Max uvede dokumentární thriller Navalnyj

| redakce | tisk

Společnosti CNN Films a HBO Max ve spolupráci s Fishbowl Films, Raefilm Studios a Cottage M oznámily, že se podílejí na dokumentárním thrilleru Navalnyj, který v režii Daniela Rohera očima neviditelného pozorovatele sleduje život bojovníka s korupcí a lídra ruské vládní opozice Alexeje Navalného.

Navalnyj v srpnu 2020 přežil pokus o atentát, kdy byl otráven nervově paralytickou látkou.

Během několikaměsíční rekonvalescence Navalnyj odhalil šokující skutečnosti o plánech na jeho likvidaci a rozhodl se vrátit domů. I když tím byla ohrožena jeho osobní bezpečnost, Navalnyj se 17. ledna 2021 rozhodl vrátit do Ruska, kde byl zatčen okamžitě poté, co s ním letadlo v Moskvě přistálo.

Dokument Navalnyj na HBO Max (foto: HBO)
▲ Dokument Navalnyj na HBO Max (foto: HBO)

17. ledna 2022 uplynul rok od okamžiku, kdy byl Navalnyj uvězněn za to, že opustil Rusko, čímž podle tamních úřadů porušil podmínku uloženou soudem.

Dokument Navalnyj, který se natáčel v průběhu popsaných událostí, vznikl v produkci Odessy Rae z Raefilm Studios, Diane Becker z Fishbowl Films, Melanie Miller a Shanea Borise ze studia Cottage M. Producenty jsou Amy Entelis a Courtney Sexton ze společnosti CNN Films spolu s Marií Pevchikh.

Dokument Navalnyj na HBO Max (foto: HBO)
▲ Dokument Navalnyj na HBO Max (foto: HBO)

Práva na streamování jsou ve vlastnictví HBO Max a CNN+. Na HBO Max bude dokument Navalnyj dostupný od 26. května 2022.

zdroj: HBO





Reklama




Vybrané články