Quantcast

TV zpravodajství RTVS je podle diváků nejobjektivnější

| redakce | tisk

Televizní zpravodajství veřejnoprávní RTVS označili diváci za nejobjektivnější na Slovensku už podesáté za sebou. V aktuálním průzkumu agentury MEDIAN SK zaměřeného na první kvartál 2022 označilo zpravodajství veřejnoprávní televize za nejobjektivnější 24,4% dotázaných.

Od druhého místa RTVS dělí až 2,7 procentního bodu.

Veľmi si vážime priazeň našich divákov, a teší nás, že spravodajstvo RTVS dlhodobo vnímajú ako najobjektívnejšie na slovenskom televíznom trhu. Zvlášť v súvislosti s udalosťami z prvých mesiacov tohto roka, ktoré výrazne ovplyvnili aj atmosféru na Slovensku je dôležité, aby RTVS ako verejnoprávna inštitúcia plnila funkciu spoľahlivého informačného zdroja pre verejnosť. Spustenie spravodajského okruhu RTVS sa stretlo s pozitívnou diváckou odozvou a získava nezastupiteľné miesto vo verejnoprávnom vysielaní. Ďakujem svojim kolegom zo sekcie spravodajstva a publicistiky za ich prácu a nasadenie," uvedl pověřený ředitel Sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Attila Lovász.

Ve výše uvedeném průzkumu se na druhém místě umístila zpravodajská televize TA3 (21,7%), následovala ji TV Markíza (19,9%) a TV JOJ (16,9%).

MEDIAN SK zrealizoval průzkum zaměřený na nejobjektivnější zpravodajství na slovenských televizích v období leden až březen 2022. Průzkumu se zúčastnilo 2081 respondentů ve věku od 14 do 79 let.

Nejobjektivnější tv zpravodajství podle diváků (foto: RTVS)
▲ Nejobjektivnější tv zpravodajství podle diváků (foto: RTVS)

Zdroj: MML Omnibus, 2022/I., MEDIAN SK





Reklama




Vybrané články