Quantcast

Licence pro TelevizeHBin a Oki-TV

| redakce | tisk

Na českém trhu se mohou objevit další televizní programy. Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém posledním devátém zasedání konaného 7. července 2022 rozhodla o udělení dvou nových vysílacích licencí pro programy s názvy TelevizeHBin a Oki-TV.

Televizní stanici TelevizeHBin bude provozovat stejnojmenné družstvo z Havlíčkova Brodu. Podle licenčních podmínek se bude jednat o program zaměřený na zpravodajství a dokumentární pořady. Stanice bude vysílat 24 hodiny denně na území Havlíčkova Brodu prostřednictvím místních kabelových operátorů. Licence platí 12 let.

Pražská společnost DBM Media Group může spustit program pod názvem Oki-TV. Půjde o plnoformátový program vysílaný 24 hodiny denně prostřednictvím zvláštních přenosových systémů (internetem). Hlavním jazykem vysílání bude ukrajinština. Stanice se může poskytovat na území České republiky, Slovenska, Německa, Maďarska, Polska, Itálie, Rakouska, Francie a Ukrajiny. Licence i v tomto případě platí 12 let.

RRTV zároveň informuje své protějšky na Slovensku, Německu, Maďarsku, Polsku, Itálii, Rakousku a Francie, že na jejich území se může vysílat program Oki-TV s českou vysílací licencí.





Reklama




Vybrané články