Quantcast

52E: Nové HD programy, včetně Persiana Sport HD

| redakce | tisk

Nové bezplatné ( FTA) programy ve vysokém rozlišení (HDTV) zahájily vysílání na satelitu TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E). Vysílají se v rámci nového DVB-S multiplexu společnosti WNS (Wide Network Solutions).

V rámci paketu se vysílají stanice MBC Persia HD, Maxx TV HD, Persiana Rap HD, Persiana Sport HD, Go2Travel HD, AMC HD a propagační kanál společnosti WNS. Všechny stanice jsou určeny pro persky hovořící diváky. S ohledem na atraktivitu a volné vysílání jsou zajímavé i pro ostatní diváky.

Persiana Sport HD - záběr z příjmu stanice
▲ Persiana Sport HD - záběr z příjmu stanice

Stanice Persiana Sport HD je jedním z programů Persiana Media Group, která se tak po čase vratí k provozování sportovní stanice. Vysílání je zatím složeno z krátké propagační smyčky, která upozorňuje, že vysílání bude spuštěno 15. září 2022. Konkrétní obsah Persiana Sport HD zatím není známý.

Persiana Sport HD - záběr z příjmu stanice
▲ Persiana Sport HD - záběr z příjmu stanice

Vedle Persiana Sport HD se v novém multiplexu vysílá další program stejného vysílatele - Persiana Rap HD.

Persiana Media Group byla založena v Paříži 2015. Provozuje kolem dvacítky programů (jejich počet se průběžně mění, některé méně žádané stanice končí, jiné začínají vysílat) v perštině, dále prostřednictvím 4 television Group provozuje tři stanice v kurdštině, turečtině a ázerbájdžánštině. Vysílání provozovatele by mělo oslovit 35 milionů persky hovořících diváků.

AMC HD - záběr z příjmu stanice
▲ AMC HD - záběr z příjmu stanice

Krom stanic Persiana se v paketu vysílá také zábavní kanál MBC Persia HD, který je divákům známý především ze satelitu Eutelsat 7B (7°E). V paketu také vysílá dokumentární Go2Travel HD, který byl doposud šířen jen na internetu. Divákům přináší zprávy a informace o cestování ze všech koutů světa, informace o leteckých společnostech, hotelech, místech k návštěvě, směnném kurzu a další praktické informace.

Dalším neméně zajímavým programem v novém multiplexu WNS je stanice AMC HD. Nejde o filmový kanál společnosti AMC Networks ale o stanici zcela jiného provozovatele a zaměření. AMC je zkratkou Asia Music Channel. Divákům přináší výběr asijské hudby.

Go2Travel HD - záběr z příjmu stanice
▲ Go2Travel HD - záběr z příjmu stanice

Nový multiplex WNS se vysílá ve východním paprsku satelitu TürkmenÄlem/MonacoSat, což umožňuje přijímat vysílání v Čechách s parabolami od průměru cca 60 cm. Směrem na východ signál slábne a je nutné použít přijímací anténu o větším rozměru.

technické parametry - MBC Persia HD, Maxx TV HD, Persiana Rap HD, Persiana Sport HD, Go2Travel HD, AMC HD:

• TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E), freq. 10,762 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články