Quantcast

Warner Bros Discovery spustí v Itálii filmový FTA kanál

| redakce | tisk

Na italském televizním trhu začne brzy působit další bezplatný filmový kanál. Společnost Warner Bros Discovery (WBD) informovala o spuštění nového kanálu v Itálii zaměřený na filmy a televizní seriály z knihovny Warner Bros.

Stanice se bude vysílat v pozemním multiplexu po celé Itálii na kanálové pozici 37. Není známo, zda se stanice bude vysílat i přes satelit (například službu TivúSat, kde jsou všechny stávající programy WBD).

K distribuci programu bude společnost využívat kapacitu u společnosti Sciscione, která byla dříve využívána pro šíření HSE 24 (Home Shopping Europe).

WBD je třetí největší italská vysílací skupina s 10 procentním podílem na trhu. Po spuštění nového programu bude firma provozovat 10 FTA kanálů, mezi které patří Nove, Real Time, DMAX, Giallo, Food Network, MotorTrend, HGTV, K2 a Frisbee.

Italské domácnosti mají již nyní velmi pestrou nabídku bezplatných televizních kanálů, včetně filmových. Na trhu již působí stanice Cine 34, Iris, 20 a Twentyseven (všechny od mediální skupiny Mediaset), Rai Movie a Rai Premium (veřejnoprávní Rai) a Cielo (Sky Italia).

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články