Quantcast

JustWatch CZ: Netflix stále vede ale ztrácí podíl na trhu

| redakce | tisk

Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022 nejvíce zákazníků využívalo streamovací platformu Netflix, která vede "o parník" před druhou největší službou Prime Video. Zatímco Netflix má 41% share na českém trhu, Prime video 19% podíl.

Třetí nejvýznamnější službou z pohledu podílu na trhu je HBO Max (13%). Služba Disney+ oslovila 9 procent uživatelů. Stejný počet zákazníků využívá jinou SVOD/VOD službu.

Share streamovacích platforem v Česku ve čtvrtém čtvrtletí 2022 (foto: JustWatch CZ)
▲ Share streamovacích platforem v Česku ve čtvrtém čtvrtletí 2022 (foto: JustWatch CZ)

Po celý rok 2022, tj. od ledna do prosince, měl na českém trhu nejvíce zákazníků americký streamovací gigant Netflix, který ale za rok ztratil 4% podílu na trhu. To může souviset s nástupem nových streamovacích služeb, přerušení předplatného Netflixu a objednání VOD služeb jiného provozovatele.

Share streamovacích platforem v Česku během roku 2022 (foto: JustWatch CZ)
▲ Share streamovacích platforem v Česku během roku 2022 (foto: JustWatch CZ)

Nové streamovací platformy HBO Max a Disney+, které odstartovaly v průběhu roku 2022, zaznamenaly rychlý nástup a ukrojily si 14%, respektive 9% podílu na trhu streamovacích služeb.

JustWatch je mezinárodní průvodce streamováním, který pomáhá více než 20 milionům uživatelů měsíčně najít něco skvělého ke sledování na streamovacích platformách typu Netflix, Prime Video, Disney+ atd. ve 100 zemích.





Reklama




Vybrané články