Quantcast

Polsko: Diváci si pochvalují pozemní tv

| redakce | tisk

Většina polských domácností je spokojena s pozemní televizí. Více než polovina polských diváků, včetně dvou třetin, které sledují programy prostřednictvím DTT (digitální terestrická televize), chválí změny v pozemním tv vysílání.

Po přechodu multiplexů z DVB-T na DVB-T2 a kodek z MPEG-4 na HEVC přešly téměř všechny stanice na vysoké rozlišení (HDTV). Díky tomu se zlepšila obrazová kvalita.

Domácnosti oceňují, že mají na výběr více programů a jejich kvalita je vysoká. Méně spokojeni jsou naopak s nabídkou seriálů, filmů, dětské či sportovní nabídky na pozemních stanicích. Vyplývá to z průzkumu Cyfrowizja VII společnosti Wavemaker.

"Multiplex snů", tj. programů, které by na pozemní anténu diváci uvítali, uvedli programy HBO, Discovery, National Geographic, Canal+ a TVN24. Zatímco ti, kteří sledují jen pozemní tv by rádi viděli programy National Geographic, HBO, Discovery, Nat Geo Wild a Polsat Sport.

Polsat je s mírným náskokem před TVN v současnosti považován u polských diváků za nejzajímavější terestrický kanál. První pětku stanic doplňují TVN7, Super Polsat a TV Puls.

zdroj: BroadbandTVnews.com





Reklama




Vybrané články