Quantcast

Méně zákazníků Netflixu po zásahu proti sdílení hesel

| redakce | tisk

Ve Španělsku významně poklesl počet předplatitelů streamovací platformy Netflix po zásahu provozovatele služby proti uživatelům, kteří sdíleli své účty a hesla s jinými osobami mimo svoji domácnost.

Krok provozovatele způsobil, že Netflix ztratil ve Španělsku více než 1 milion uživatelů.

Netflix již dříve oznámil, že bude bojovat proti sdílení účtů s osobami mimo svoji domácnost. V některých zemích nabídl uživatelům možnost si objednat doplňkovou službu, která sdílení účtu s přáteli umožňuje.

Záměr provozovatele je zřejmý - sdílením účtů provozovatel přichází o nemalé částky z předplatného. Nižší výnosy z abonence pak neumožňují více investovat do původní a lokální produkce.

Výhledy pro Netflix pro další období ale nejsou příznivé. Průzkum uvedl, že až 10% předplatitelů Netflixu chce během druhého kvartálu ukončit své předplatné, což je výrazně více nad průměrem v předchozích čtvrtletích.

Podle průzkumu Kantar Worldpanel počet španělských domácností s alespoň jednou placenou VOD službou poklesl na 11,9 milionu. Během ledna a března letošního roku to představuje pokles o 292 tisíc uživatelů.

zdroj: BroadbandTVnews.com





Reklama




Vybrané články